Drew Lane Residence

A high-end, high-tech second residence for a family of five, renovated out of an existing cedar shingle house situated in the East Hamptons, New York. Use of salvaged and eco-friendly materials (30% slag concrete foundation, recycled gypsum board, FSC-certified wood, bio-based insulation, energy-efficient glass) and non-toxic finishes. Closed-loop geothermal wells utilize the earth’s stable “heat bank” to heat and cool the house.

Solar panels on the pavilions provide an extra source of electricity generation (1). The retractable custom stainless steel shutters provide passive survivability in the event of occasional Atlantic Ocean hurricanes (2). Native plantings were used for the landscape design (3). Total cost: $8 million.

(with Cook+Fox Architects)

Drew Lane Residence

×